Såpestøping basics eller hva skal du gjøre med såpemasse?

 For de som er helt ny i såpestøping vil jeg fortelle hva såpemasse er =).

 Gjennomsiktig såpemasse

Såpemasse er en ferdig såpe. Jo, du kan gå rett  baderome og bruke den som vanlig såpe. Men den har ikke farge og duft... og form (hvis du ikke er fan av gjennomsiktige rektangler).

 

Hva skal du gjøre med såpemassen for å lage sin egen såpe?

1. kutte den i stykker. Hvilken størrelse? Det er ikke så viktig så lenge de er like. Men ikke for store. Det er nødvendig for at såpemasse skal smelte jevnlig. Jeg anbefaler ca. 1-3 cm. Det betyr ikke at du skal bruke linjal =))

 Såpemasse i stykker

2. Sett såpemassen: 
a) til vannbad. Du kan bruke hva du hvil: store eller små kasseroller, noen bruker spesielle skål (som for julienne).

b) til mikrobølgeovn. Du kan bruke glass eller plastkopp, plast boks og også silikonformer (noen bruker papirkopp). Det eneste som du skal vite om her er at det du bruker kan tåle +65-70 grader et er temperaturen når såpe smelter), bare ikke bruk metal eller folie fordi den kan gå i reaksjon med såpe. Det viktigste (!): pass på at såpemassen ikke koker. Da ble den grumsede.

3. tilsetter det sjelen din vil (eller huden) =)) .Farge, olje, eterisk olje (eller duft), skrubb. Ikke overdriv. Bland alt sammen. Heller ikke overdriv når du blander det sammen =) Jo mer du blander desto fortere stivner såpen.

4. Hell i former.

Såpe med kaffe


5. Vent =) Hvis du bruker silikonformer trenges det ca. 20-30 minutter. For plastformer (eller noe annet) kan det ta fra 1 til 6 timer.
Hurra! Du kan ta din såpe ut av former.

6. Hurra-hurra! Nå kan du bruke den. Hvis du ikke vil bruke den med det samme, la den ligge 6-12 timer, og pakk den etterpå inn i plastfolie. Ikke lagre såpen mer enn et halvt år (den er ikke kunst eller vin, den blir ikke dyrere), særlig hvis du bruker naturlige ingredienser.

 Forskjellige håndlagde såper

Det var alt. Ønsker dere kreativ såpestøping! =))   

#såpe #såpestøping #hobby 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

25, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits