Alt om naturlige hårmasker =)

På Facebook siden skriver gir jeg ofte enkelte oppskrifter på naturlige hårmasker. Jeg tror at de er mye bedre enn de som er ferdig laget av kosmetikk produsentene. Det er det samme forskjell som mellom hjemmelaget og ferdiglaget mat. I dag vil jeg skrive et innlegg som vil hjelpe deg å finne hårmaske rett for deg eller lage en ny oppskrift selv. Lykke til =)

Det finnes masse forskjellige hårmasker men alle kan inndeles i disse hovedtypene etter hovedingrediensen: olje, rømme eller kefir, egg, honning, urter, løk.Olje. Disse masker er perfekt for deg hvis du har tørr hodebunn eller tørr hår. Hvis håret er tørr men hodebunn er fett påfør ikke maske på hodebunn. Vanligvis tar du 1-3 spiseskje av baseolje, tilsetter noe eterisk olje eller annen ingrediens, varmer den litt (til 30-36 grader) og bruker. Hvor mye kan du holde masken? Så mye som du vil og kan. Noen har bare halvtimers tid men andre gjør maske før natta og holder den til morgen. Gjør masken før hårvask, du vil ikke gå med oljete håret =) Les min forrige bloggpost om hvordan du kan velge en olje for deg

Yoghurt, kefir eller andre meieriprodukter. Der er kanskje den mest populær og effektiv hårmaske. Og reglen er enkel: jo tørrere håret ditt desto mer fett skal være i meieriprodukt. Så yoghurt passer best for fett hår, da rømme for tørr. Begge inneholder masse forskjellige mineraler og vitaminer som forsterker håret, gir det elastisitet og nødvendige fuktighet. Hold masken ca. 30 - 60 minutter på håret før hårvask. 

Egg. Hårmasker med egg er effektive mot håravfall og hvis du vil bare forbedre håret også. Du kan bruke hele egget, eggehviter eller eggeplommer (begge deler inneholder masse vitaminer og mineraler). Disse maskene er lett å lage og bruke. Hold ca. 30 minutter og vask håret ikke med varmt vann (da kan egge kokes). 

Honning. Det er ikke en hemmelighet at honning er en svært nyttig produkt for hele kroppen vår. Den eneste ulempen at man kan være allergisk på den. Men hvis du er ikke allergisk bruk honning sikkert i dine hårmasker =) Den gir håret naturlig glans og elastisitet, forbedrer hårvekst. 

Urter. Det er ikke maske vanligvis men en urtete som du bruker etter hårvask som skyllemiddel. Egenskapene avhenger av utre. For eksempel, kamille vil gi naturlig skinne og glans men eik bark reduserer fett produksjon. Men urter er ikke så populært i Norge og det er ikke lett å finne rett type så kanskje vil jeg skrive om urtene senere. 

Løk. Løk er god hvis du vil forsterke håret og forbedre hårvekst. Men den lukter forferdelig! Så orker jeg ikke å prøve den =)

 
Image courtesy of  imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net

 

Du kan selvfølgelig ta kombinasjon av disse hovedingrediensene, for eksempel det er vanlig å ta egg med rømme eller olje, eller olje med honning. Og her er også andre ingrediensene som du kan tilsette (vanligvis ca. 1 spiseskje) til hårmaske med forskjellige egenskaper:

  • eteriske oljer: velg den som passer best til deg =) og tilsett 3-4 dropper per maske. 
  • leire: har forskjellige virkningen, for eksempel rosa leire har rensende virkningen.
  • avokado: kan også være som en hovedingrediens, gir håret vitaminer, naturlig glans og elastisitet.
  • sitronsaft: god for fett hår, reduserer fett produksjon og gir naturlig skinne.
  • gjær: en av de beste komponentene som gir håret volum. Tilsettes til varm kefir eller melk eller urtete. Etterpå venter du en time (eller mindre) til gjær begynner å virke, tilsetter andre ingrediensene og bruker på håret.
  • sennep: god for hårvekst, men kan gi irritasjon. Bruk ikke mer enn 1 teskje per maske (gjerne tørr sennep i pulver).
  • øl: er også god produkt for håret, den inneholder gjær og forskjellige vitaminer. Kan brukes separat som skyllemiddel eller tilsettes til hårmaske.
  • kakao: forsterker håret, gir det nødvendige mineraler og elastisitet. Og lukter deilig =)
  • konjakk: stimulerer hårvekst, gir naturlig glans.
  • kanel: stimulerer blodsirkulasjon i hud celler og hårvekst (ikke mer enn 1 teskje). 

 

Ikke bruk for mange komponenter i maske (gjerne 3, for eksempel 1 baseolje + 2 eteriske oljer, eller yoghurt + egg + olje, eller egg + kakao + konjakk). Ta de ingrediensene som har lignende virkningen, ikke prøv å løse alle problemene med en gang =)

Bli vakker! 

#selvpleie #hårpleie #sjampo #hårmaske #maske #naturlig #DIY

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

24, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits