Lag egen organisk sjampo!

Det er lett og enkelt å lage sin egen såpe med ferdig såpemasse. Og det er mye enklere å lage sin egen sjampo! Det du trenger er en sjampo base og noen naturlige tilsetninger =)Jeg bruker denne organisk sjampo base som er produsert i UK av Stephenson Group. Det er den beste produsenten av baser for hjemmelaget kosmetikk. Vår såpemasse er også fra den. 

Denne sjampo base er organisk, inneholder naturlige og milde ingredienser. Den har Aloe Juice i seg som gir næringsstoffer til ditt hår, forsterker det og stimulerer hårvekst. Vanligvis brukes det Sodium Laureth Sulfate (eller Sodium Lauryl Sulfate) som vaskestoff i sjampoer. De gir mye skum men er veldig irriterende og kan være grunn til mange hårplager som flass. I denne sjampo base brukes det mildere og naturlige Decyl Glucoside og Lauryl Betaine som kommer fra planter. Disse surfaktanter brukes i barnsjampo og sjampo for sensitiv hodebunn. I tillegg har Lauryl Betaine også antistatisk virkning. Så kan du lett bruke denne base både for deg selv og ditt barn =)Organisk sjampo base passer til alle hår og hudtyper. Du kan tilpasse den til deg selv ved å tilsette forskjellige ingredienser. Den beste, enkleste og mest effektiv måte er å ta noen eteriske og base oljer. Du kan lese hvordan kan du velge olje for ditt hår i mitt forrige blogginnlegg. Tilsett opptil 1% eteriske oljer, dvs 1ml per 100 ml av sjampo base (der er 15-18 dråper), gjerne mindre fordi eteriske oljer har en sterk virkning og 10 dråper kan bli mer enn nok =). Når det gjelder base oljer kan du ta 1% hvis du har fett hodebunn (eller ikke tilsette olje i det hele tatt) og opptil 5% hvis du har tørr. 

Hva mer kan tilsettes? Det finnes noe som er god for alle hårtyper - vitaminer. Så jeg tar vanligvis 5 - 10 dråper av vitamin E (det er ca. 0,5% av sjampo). Også tilsetter jeg D-pantenol. Du kjenner ikke denne vitaminen? D-pantenol er vitaming B5 som er svært god for hår. Den forsterker håret, gjør det tykkere, hjelper til regenerasjon i hudceller til hodebunn, gir håret naturlig glans og elastisitet, beskytter det. Det finnes spesiell hårpleie kosmetikk med stor mengde av vitaming B5, men vanligvis produsenter tilsetter ikke mer enn 1% i våre sjampoer. Jeg pleier å ta 3-5%. Og kanskje med den kan du droppe å bruke balsam som meg =)

Neste gang skal jeg poste en 5 minutter video med "produksjon" prosessen som er kjempeenkelt og alle kan gjenta dette hjemme =) Det er verdt å prøve! Lykke til!

 

#sjampo #shampoo #sjampobase #DIY #hårpleie #hår #kosmetikk #hjemmelaget #vitamin #eteriskeoljer #olje

5 kommentarer

Iselin Renée

24.09.2014 kl.12:06

Så spennende å lage selv :)

Ann-Elin

24.09.2014 kl.23:44

Tusen takk for et bra tips :)

Trollsaape

25.09.2014 kl.08:20

Ann: Håper du vil prøve =)

Ann-Elin

30.09.2014 kl.11:09

Jeg må i hvert fall vente på neste lønning da :)

Trollsaape

30.09.2014 kl.15:27

Ann: Ja, det kan være litt dyrt i begynnelsen, men når du har alle ingrediensene, er det bare sjampobase som koster =) Samme med såpe og såpemassen =)

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

25, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits