Farge migrering i såpe

Det finnes forskjellige farger som du kan bruke for såpestøping. Og de varierer ikke bare fra svart til hvit de kan ha forskjellige opprinnelse og dermed forskjellige egenskaper. I dag vil jeg fortelle om en prosess som er viktig å vite om når du driver med såpestøping.

Se på denne såpen. Hvor mye forskjellige farger har jeg brukt har? 

Håndlaget såpe regnbuesnø

Bare 3: rød, blå og gull. Oransje og grønn farge dukket opp pga migrering. Migrering (på engelsk det ofte heter "bleeding") er prosessen der små partikler av en farge beveger og derfor kan de blande sammen eller tegne området som du har ikke planlagt å tegne. 

I de fleste såper er det ikke så viktig. I noen såper (som i regnbue over) kan det bli en fordel. Men i noen tilfeller vil du ha en klar grense mellom lag som i dette flaget. Derfor neste gang når du skal kjøpe farge for såpestøping tenk trenger du migrering eller nei =)

Håndlaget såpe Norges flagg

Ønsker deg kreativ såpestøping!

#såpe #såpestøping #DIY #farge #lagesåpeselv #migrering

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

25, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits