Farger for såpestøping

Siste gang skrev jeg om migrering i såpe. Det er prosessen da farger kan blande sammen i ferdig såpe etter tid. Nå vil jeg forteller grunnleggende om hvilke fargetyper finnes og hvordan bruker du dem.Så vi kan dele alle fargene til de som migrerer og de som ikke migrerer. Dette er viktig for resultat men ikke for måten du bruker farge når du lager såpe selv. Det finnes farger i pulver og flytende farger.

Farge i pulver.
De fleste farger som jeg bruker er i form av pulver. De er mer økonomiske og kom i mange forskjellige farger. Og det er ikke vanskelig å lage blandingen med dem. Men ikke tilsett pulver rett i såpemasse. Jeg har skrevet om det mange ganger før, du kan få da masse klumper i såpemasse som kan du ikke fjerne etterpå. Hva skal du gjøre da? Oppløs liten mengde av pulver (så liten som du kan ta, du trenger ikke mer for ett såpestykke) i alkohol eller vann til du får pastaen. Det kan du tilsette til såpe. Syns det er vanskelig?


Farger for å lage såpe selv
Flyttende farger.
De er mye lettere å bruke =))) Og det er bare farge i pulver som er allerede oppløst i vann eller andre væske. Alle spør meg hvor mye skal de tilsette. Svaret avhenger av hvor sterk farge vil du få. Men ikke overdriv du vel ikke vil få allergi. Ta 1-2 dråp, bland alt, se om du liker fargen, tilsett 1-2 dråp mer osv. Og til slutt rist på flaske med flytende farger fordi de vanligvis pleier å bli bunnfall.

Og ikke glem at du kan bruke vanlige konditorifarge for din såpe som du kan kjøpe i alle dagligvare butikker. Bare men en ulempe at de migrerer. Ønsker deg kreativ såpestøping =)

 

#farge #såpe #DIY #lagesåpeselv #såpestøping #hobby

2 kommentarer

Ann

30.07.2015 kl.13:47

Hvor kjøper du fargene? :)

Trollsaape

02.08.2015 kl.21:20

Ann: Alle forskjellige fargene for såpestøping kan du kjøpe i min nettbutikk =) http://trollsaape.no/produkter/8-farge/

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

25, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits