Bergamot eterisk olje - "earl-grey" kosmetikk =))

Liker du svart te med bergamot? Det gjør jeg! Da hvorfor ikke bruke oftere bergamot eterisk olje som gir denne deilige duften til teen? 

Denne unike planten var mottatt ved å ta pomerans og sitron sammen. Så er bergamot et kunstig art og det er kjempevanskelig å dyrke den. Den har grønne frukter med bitter smak så brukes bergamot vanligvis ikke til mat. Men duften er unik og svært populært og kan finnes i mange parfumer.I tillegg til duften har bergamot eterisk olje mange nyttige egenskaper. Den virker beroligende, er god ved betennelse og forkjølelse, brukes ofte i massasjeblandinger mot avspenning og stress. Den regulerer fet produksjon i hudceller og reduserer porer. Også har den antiseptiske egenskaper. 

Her er noen skjønnhets ideer hvordan kan få nytte av bergamot eterisk olje:

  • Oljen hjelper til å få brun huden fortere. Tilsett 3 dråper av bergamot eterisk olje til 100 ml av sololje.
  • Bergamot er veldig god for fet hodebunn og hår. Tilsett oljen i din sjampo (gjerne håndlaget) eller hårmasker. Du kan også prøve å kjemme med oljen. Påfør 2-3 dråper på hårbørste og kjemm håret fra hodebunn til hårrøtter. 
  • For massasjeblandingen bruk 5-7 dråper per 10ml av baseolje.
  • Rensende olje til ansiktet som passer til fet og oljete hudtype: ta 5 dråper av bergamot eterisk olje og 1 teskje av druekjerne olje. Påfør på huden.

Ikke glem at du kan tilsette den eteriske oljen til alle kosmetiske produkter som du lager. Og hvis du liker Earl-Grey te som jeg, kan du lage "earl-grey" såpe med svart te og bergamot!

Såpe Earl-grey med te og bergamot eterisk olje

Ønsker deg kreativ såpestøping =)

#bergamot #skjønnhet #eteriskolje #såpestøping #såpe #kosmetikk #DIY #lagedetselv #tips #hudpleie #hårpleie #hobby

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

25, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits