Arganolje: magisk hjelpemiddel eller tull?

Alle kvinner som pleier å ta vare på seg selv har hørt om arganolje. De fleste reklameartikler til kosmetikk som inneholder arganolje gir store lover: gjøre håret ditt strålende, lange og tykke og huden myk, glatt og fjerne alle rynker etter par uker. Er det mulig?For det første må jeg si at kosmetikk som inneholder olje og ren arganolje er to helt forskjellige ting. Du vet ikke hvor mye olje er inni og den er ganske dyrt. Så produsentene vil prøve å tilsette den så lite som de kan. Derfor husk: kjøp ren olje hvis du vil bli sikker i effekten.

Og selvfølgelig ingenting vil hjelpe håret ditt eller huden hvis du røyker, har mye stress, spiser ikke sunt osv. Det må være din første skritt til skjønnhet. Det andre er å forstå din kropp. Alt har noen vanskelige perioder. For eksempel som alle hadde jeg ganske stor hårtap etter jeg fødte sønnen min. Og ingenting kan stoppe det med en gang verken arganolje. Den kan bare gjøre det mindre (og den gjorde). Og alle av oss er ikke det samme: det som hjelper andre kan bli unyttig for deg, bare prøv forskjellige ting.

Og nå hva kan arganolje virkelig gjøre:

  • den er ikke så tung som oliven eller mange andre olje og du kan bruke den selv om du har fett hår, hodebunn eller hud;
  • absorberes fort i huden;
  • rik på vitaminer E og A;
  • gir huden fuktighet og hjelper godt mot tørkhet;
  • forbedrer hud elastisitet, forhindrer rynker (ikke fjerner de som du allerede har, kanske bare de små);
  • kan også hjelpe mot akne og hudskader;
  • stimulerer blodsirkulasjon og dermed regenerasjon av hudceller;

Det samme gjelder ved hårpleie: argan olje stimulerer blodsirkulasjon og nærer hodebunn og hår med vitaminer. Dermed kan den forbedre hårvekst, gir håret mer glans og elastisitet. Argan olje er også veldig god ved flisete hårtupper (bare ha den på selve tuppene av og til).

Du kan tilsette oljen til kosmetikk som du bruker eller påføre ren olje på huden, hodebunn eller hår. Bli vakker =)

#arganolje #baseolje #selvpleie #hobby #hårpleie #hud #kosmetikk #hår

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

26, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits