Hvor og hvor lenge kan du lagre håndlaget såpe?

Det er mange som lager såpegaver til jul. Men visste du om holdbarheten til såpene dine? Og hva er forskjellen mellom såpe fra bunnen av og såpe fra såpemasse?
Først om holdbarheten. Den avhenger av ingrediensene som du bruker for såpen din. Så ta den minste holdbarheten og det er hvor lenge kan du lagre såpen din. De fleste produsentene av såpemasse eller oljer gir ikke holdbarheten på sine produkter så du må vite hvor lenge kan du bruke produktene gjennomsnittlig:

Men husk at ingrediensene var på lager i butikken der du har kjøpt dem. Så beregn vanligvis noen måneder for det også. Så får du 0,5 - 1 år av lagringstid for din såpe. 


Hvordan må du lagre såpene. Her er det et stort forskjell. Såper fra såpemasse må pakkes i plastfolie etter 5-10 timer etter produksjon. Grunnen til det er spesiell ingrediensliste av såpemasse med høyt fuktighetsgivende evne som blir dårligere hvis såpemassen har kontakt med luft.

Når det gjelder såper fra bunnen av må de ikke pakkes i plast. Bruk gjerne papir, kraftpapir eller la dem ligge som de er.

Begge typer må oppbevares mørkt og kaldt men ikke i kjøleskapet! Best om du kan lagre såper med forskjellige dufter på forskjellige steder.

Ønsker deg kreativ såpestøping og nyt såpene dine!

#såpe #holdbarhet #lagre #pakking #såpemasse #såpestøping #julegave #hobby #DIY #lagdetselv

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

26, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits