10 skjønnhets oppskrifter med kokossmør!

Kokossmør eller kokosfett er en populær produkt både i matlaging og i kosmetikk. Den er kjent allerede i noen tusen år. Og det er ikke tilfeldig, kokossmør inneholder mante mettede fettsyrer som er god for kroppen vår. Smøret smeltes til olje allerede ved ca. 25 grader (for eksempel i hendene) så er det ganske lett å bruke den. Kanskje bør vi prøve å bruke den oftere? Her kan du finne noen gode oppskrifter og selve smøret kan du kjope i vår internet butikk.

Ren kokossmør eller kokosolje er velgid fettrik så det anbefales ikke til bruk på fett eller oljete hud (da kan du comedos som blokkerer hudporer), hår eller hodebunn. Men den er ganske god om på de områdene hvor vi har tørr hud. 

  1. Ren kokossmør på håret. Bruk en liten mengde av smøret og påfør den med hendene på hårtuppene men ikke på hodebunn. Ikke ta for mye olje da kan håret se fett ut. Det er en veldig god løsning for tørr hår og hjelper ganske godt mot flisete hårtupper. Du trenger ikke å skyle den bort. Hvis du har tørr hodebunn kan du prøve en maske av kokosolje. Påfør da oljen på hodebunn 1-2 timer før hårvask.
  2. Ren kokossmør er også god som håndkrem for ekstra tørr hud.
  3. Hvis du bruker kokossmør på hendene ikke glem å ha den på neglene. Det vil stimulere veksten og gjør neglene sterkere.
  4. Kokosolje er god mot hudirritasjon og hjelper for eksempel ved brannskade. 
  5. En område til hvor du kan sikkert bruke kokosolje er føttene. Bruk den ofte etter badet og ta på sokker etterpå.
  6. Kokossmør kan også brukes som leppebalsam. Du kan også bruke kokossmør som en av komponentene i din kosmetikk. Da smelter du smøret på vannbad og da blander med andre ingrediensene. Prøv disse oppskriftene:

  1. Leppeskrubb. Bland kokossmør med brunt sukker, bruk ønskede mengde av skrubben på leppene og skyll med lunkent vann.
  2. Fuktighetsgivende ansiktsmaske. Ta 1 spiseskje av rømme, 1 ss av honning og 1/3 ss av kokosolje. Bland sammen og ha på huden i 20 minutter, skyll med vann.
  3. Næringsgivende maske for alle hudtyper. Bland 1 teskje av kokosolje med 2 spiseskjeer rismel, tilsett grønn te til du får en pasta. Ha pastaen på huden og hold ca. 15 minutter.
  4. Skrubb. For å få god og effektiv kroppsskrubb bland kokossmør med kaffe. Denne skrubben er for hardt for ansiktet men passer perfekt til kroppen.

 Også brukes kokosolje som en av oljene for å lage såpe fra bunnen av, ellers kan du prøve denne håndlaget salven (med kokossmør i stedet for shea smør).

Bli vakker!

#kokossmør #kokosfett #kokosolje #kosmetikk #selvpleie #skjønnhet #tips #oppskrift #såpestøping #såpe #skrubb #maske #hår #hud

2 kommentarer

Maren

10.01.2016 kl.16:42

Mange flotte tips:):)

Trollsaape

10.01.2016 kl.16:45

Maren: Takk! ;)

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

26, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits