Rosmarin - eterisk olje som styrker hukommelsen

Alle kjenner duften til rosmarin urte. Jeg elsker den i mat og bruker ganske ofte (den passer utmerket sammen med potet). Nå har vi også rosmarin eterisk olje til salgs på nettbutikken vår. Så kan vi alle få mer nytte av den!

I gamle dager pleide studenter i Hellas å lage kranser av rosmaringrener før eksam fordi duften styrker hukommelsen og forbedrer kreativiteten. Den kan også hjelpe til å konsentrere seg. Så prøv neste gang du trenger å lære noe utenat =) 

Rosmarin er også kjent for å hjelpe ved muskel anspenning og som smertestillende. Da kan du bruke den i massasjeblandinger etter trening eller ved strekke øvelser. Har du forsjølelse kan du bruke rosmarin sammen med gran eller eukalyptus i aromalamper. Rosmarin kan gjøre det lettere å puste og reduserer smerter i halsen. 

Også kan oljen hjelpe ved toxicosis hos gravide (det er nok å puste inn litt duften fra flaske). Det er et område hvor jeg kan ikke teste rosmarin olje nå =))) og trist at jeg visste ikke om det for 1,5 år siden =))) Men hvis du har ikke brukt eteriske olje før er det ikke god ide å starte når du er gravid. Vær forsiktig med dem. 


Når det gjelder kosmetikk og skjønnhet er rosmarin god for fett hud, den reduserer fettprodukjøn i hudceller og gjør hudporer mindre. Den øker hudelastisitet og gjør huden glattere. Rosmarin eterisk olje kan godt brukes i hårpleie og. Den forsterker håret, stimulerer hårvekst og er en utmerket middel mot fett flass. 

Så ikke glem å prøve denne oljen i dine massasjeblandinger, kremer, sjampo, masker og såper =))

#eteriskolje #rosmarin #såpe #såpestøping #forskjølelse #fetthud #hudpleie #aroma #hårpleie #DIY #lagdetselv #hobby #selvpleie #hukommelse

Én kommentar

Knøttet

11.02.2016 kl.15:35

Spennende :)

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

26, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits