Appelsin ostekake uten baking... av såpe!

Prøv å lage den søteste såpen - kake av såpe! I dag er det appelsin ostekake med appelsin eterisk olje, litt appelsin skall og kanel med kakao i bunnen =) Og det skal ikke ta mer tid for å lage den enn vanlig ostekake. Husk bare at såpe er ikke spiselig =)))

Dette trenger du:

Det er en såpe med tre forskjellige lag så hvis du har ingen erfaring i såpestøping, les først om hva du skal gjøre med såpemasse og hvordan lime to lag sammen i såpe. 

1) Så lager vi bunnen. I smeltet såpemasse (ca. 20-25g) tilsatt jeg hvit såpefarge (på tuppen av skje) og litt kanel (1/5 av teskje) og vispet med håndmikser (om du ikke har den mikser bruk en vanlig kjøkken blender).

​​
Jeg likte ikke fargen som kanel ga så tilsatt jeg litt kakaopulver (1/7 av teskje) slik at bunnen fikk nydelig brunn farge. Visp alt og hel i formen.2) Andre laget. Smelt ca. 50-60 g av såpemasse, tilsett 1/2 teskje av baseolje, 10-15 dråper av appelsin eterisk olje, litt hvit farge og ett dråp av gul farge. Visp alt godt med mikser. Etter at du visper såpemassen fikk den nydelige luftig konsistens og blir mer lignende på kremen (eller kakebunn som i første laget). Riv det første såpelaget med trepinne, sprøyt med alkohol og hel "ostekremen" på toppen av "kakebunn" =)

3) Tredje laget: resten av såpemasse + 3-5 dråper av appelsin eterisk olje + 5-7 dråper av gul farge + 1/3 teskje av tørket appelsin skall (du kan velge å ikke tilsette den). Bland alt og hel på toppen. Ikke glem å vente litt til "ostekremen" stivner og så rive og sprøyte den med alkohol =)Hurra-hurra! Du fikk en kake =) ikke hele kaken men et stykke. Og ingen fare for å gå opp i vekten siden den kan ikke spises opp =)))

Ønsker deg kreativ såpestøping!  

#såpe #kake #såpestøping #ostekake #appelsin #DIY #lagdetselv #hobby #kakestykke #gave #håndlaget

 

2 kommentarer

IdaCamilla

20.02.2016 kl.16:25

Så stilig! Veldig kreativt!

Trollsaape

23.02.2016 kl.19:54

IdaCamilla: Tusen takk =)

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

26, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits