Tea tree eterisk olje: 10 tips til hvordan kan du bruke den

Tea tree er en av de mest populære eterisk oljer i verden. Den har veldig sterk og frisk duft som nesten alle liker. Den har veldig sterke antibakterielle egenskapene og kan brukes i selvpleie, aromaterapi, oljeblandinger og i hus rengjøring. Så om du vil lage naturlig antibakteriell såpe er tea tree olje det som du bør tilsette.


Tea tree olje kan være allergisk så du må teste den før bruk. For å teste den ta et par dråper av olje og bland med teskje av baseolje (oliven, mandel eller annen). Påfør liten mengde på huden for eksempel på innerste delen av albue. Vent et par timer og se om du fikk ingen reaksjon (rødhet). Da kan du sikkert bruke denne oljen =))

Her er 10 tips og oppskrifter hvordan du kan bruke tea tree eterisk olje for helse og skjønnhet:

  • Mot akne. Du kan påføre ren olje ret på en kvise en gang om dagen.
  • Mot akne og for fett hud. Bland 20-30 dråper av tea tree eterisk olje og 1dl av vann. Bruk som ansiktsvann eller tonic.
  • Mot neglesopp. Påfør ren olje en gang per dag (det samme som med kviser).
  • Mot flass. Tilsett tea tree olje i sjampo (gjerne håndlaget, se her hvordan kan du gjøre det), opp til 20 dråper per 100 ml.
  • Bad med tea tree eterisk olje. Tilsett 8 dråper per badet. Badet virker beroligende, reduserer stress, hjelper til muskelavspenning.

  • For fotbad tilsett 7-10 dråper per badet (det blir høyere konsentrasjon enn for kroppsbad siden du har mindre vann). I tillegg til det samme virkningen som i vanlig kroppsbad med tea tree olje, hjelper den mot høy svetting.
  • Etter barbering. Siden olje har gode antibakterielle egenskaper kan du blande den med baseolje (50 dråper per 100 ml av baseolje) og bruke etter barbering.
  • Mot insektbitter. Bruk olje på det samme måte som mot akne. Tea tree reduserer rødhet og irritasjon.
  • Næringsrik hårmaske som passer til alle hår og hodebunn typer. Ta 1 avokado, 2 spiseskjeer av honning og 3-4 dråper av tea tree eterisk olje. Bland alt godt og påfør på hår og hodebunn, Hold ca. halvtime og vask med sjampo.
  • Ansiktsmaske for fett hud. Ta 2 teskje av rosa leire, 2 teskje av yogurt naturel, 2 dråper av tea tree eterisk olje. Bland alt godt og påfør på ren hud. Hold 15 minutter og vask med lunkent vann.

Håper du vil prøve noen av disse tipsene =) Ønsker det kreativ såpestøping og bli vakker! =))

#teatree #såpe #skjønnhet #selvpleie #tips #eteriskolje #akne #flass #bad #aromaterapi #ansiktmaske #hårmaske #hudpleie #hårpleie #såpestøping

Én kommentar

Henriette Celin

28.04.2016 kl.14:16

Så mye det kan brukes til! hadde trengt det til den urene huden min (:

Skriv en ny kommentar

Trollsaape

Trollsaape

26, Stavanger

Jeg heter Anastasia og Trollsaape er firma mitt. Jeg lager hjemmelaget såpe og kosmetikk som du kan kjøpe i mitt butikk (sammen med forskjellige varer for såpestøping). I denne bloggen vil jeg fortelle hvordan du kan lage såpe og kosmetikk selv og hvor morsomt det er =)))

Kategorier

Arkiv

hits